Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyku Přejít na vyhledávání
CZ

zpět

TZ - Ursula Sereghy a Elias Schomers jsou květnovými hudebními rezidenty broumovského kláštera

Broumov – Počátkem května zavítali do broumovského kláštera Ursula Sereghy a Elias Schomers, kteří zde stráví celý měsíc v rámci květnových hudebních rezidencí. Ty jsou součástí projektu The Czech-Norwegian Sound Art Cooperation. Partnery projektu, za kterým stojí Vzdělávací a kulturní centrum Broumov a který je financován z Fondu pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska, jsou norské organizace NOPA a nyMusikk.

Ursula Sereghy

Ursula Sereghy je producentkou elektronické hudby a instrumentalistkou pocházející z Prahy. Studovala hru na saxofon a od roku 2018 se začala věnovat elektronické hudbě. V roce 2021 vydala debutové EP "OK Box", které sklidilo úspěch na české i zahraniční scéně. V únoru 2022 Ursula vyhrála cenu Vinyla za objev roku. V Broumově bude pracovat na svém druhém albu a také spolupracovat s místní pedagožkou a muzikantkou Evou Kroupovou a s žáky Gymnázia Broumov.

Elias Schomers

Mladý skladatel a multiinstrumentalista Elias Schomers žije v norském Oslu. Při své práci kombinuje různá média i nástroje, rád experimentuje s hudební formou a zajímá se také o hudebně-divadelní performance. V broumovském klášteře bude pracovat na nových skladbách a do jeho tvorby by se měl zapojit i broumovský muzikant Štěpán Přibyl, ředitel ZUŠ Broumov.

Projekt „The Czech-Norwegian Sound Art Cooperation“ odstartoval v prosinci 2023 a skončí v červenci 2024. Kromě měsíční hudební rezidence, zakončené společným hudebním výstupem obou rezidentů, byla jeho součástí také dvě bilaterální setkání.

PR a tiskový servis:

Kateřina Ostradecká
+420 723 282 214
katerina.ostradecka@broumovsko.cz

Agentura pro rozvoj Broumovska
Klášterní 1, 550 00 Broumov

Podpořte nás