Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyku Přejít na vyhledávání
CZ

zpět

Originální zvukovou performance nabídne závěrečné vystoupení květnových rezidentů broumovského kláštera

Broumov – V sobotu 25. května od 18:30 se v prostorách broumovského kláštera uskuteční závěrečné vystoupení květnových hudebních rezidentů Ursuly Sereghy a Eliase Schomerse. Ti zde pobývají díky projektu The Czech-Norwegian Sound Art Cooperation, financovaného z Fondu pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska. Partnery projektu jsou norské organizace NOPA a nyMusikk.

V altánu klášterní zahrady vystoupí Ursula Sereghy, producentka elektronické hudby a instrumentalistka pocházející z Prahy, která v klášteře během května pracovala na svém druhém albu a také spolupracovala s místní pedagožkou a muzikantkou Evou Kroupovou a s žáky Gymnázia Broumov.

Na nádvoří kláštera, na schodech vedoucích k Muzeu Broumovska pak bude možné vyslechnout tvorbu druhého květnového rezidenta: skladatele a multiinstrumentalisty Eliase Schomerse, který žije v norském Oslu. Připojí se k němu i broumovský muzikant a saxofonista Štěpán Přibyl, ředitel ZUŠ Broumov.

Obě vystoupení jsou součástí akce Broumovská muzejní noc, která zdarma zpřístupňuje vybrané prostory broumovského kláštera v rámci celorepublikové akce. Vstupné na vystoupení je zdarma.

Projekt „The Czech-Norwegian Sound Art Cooperation“ odstartoval v prosinci 2023 a skončí v červenci 2024. Financován je z Fondu pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska.

PR a tiskový servis:

Kateřina Ostradecká
+420 723 282 214
katerina.ostradecka@broumovsko.cz

Agentura pro rozvoj Broumovska
Klášterní 1, 550 00 Broumov

Podpořte nás